Oproep

Met deze woorden werd het Winterconcert voor de Kornuiten afgesloten:

Op Texel hebben we alles. Zee en zon en strand en duinen en natuur en cultuur en geschiedenis en cultuurhistorie. En bijna nergens komt dat zo mooi samen als in het gebied tussen de Hogeberg en de Waddenzee, in de wandelgangen wel de Gouden Driehoek genoemd. Daar ligt de geschiedenis metersdik op het cultuurlandschap en staan zeventiende-eeuwse buitenhuizen broederlijk naar moderne boerenbedrijven.

Dit was eeuwenlang de toegangspoort naar verre streken. Vanaf de Rede van Texel lag de wereld open. Als de wind gunstig was, tenminste.

Op dit strategische punt bouwde Willem de Zwijger een fort, dat nu niet alleen een Natuurmonument, maar ook een natuurlijk amfitheater is.

Wij, als Festival Midzomerschans, mogen dit theater aanbieden aan kunstenaars en artiesten die er maar al te graag gebruik van maken. Zo graag zelfs, dat de editie 2014 nu al, een half jaar van tevoren, al haast is volgeboekt.

Uit het hele land, uit België, Barcelona, Canada, Engeland, Oekraïene en van heinde en ver komen aanmeldingen van mensen die maar wat graag willen optreden op deze unieke lokatie, midden in de natuur, op een eiland, aan de grens van Werelderfgoed de Waddenzee. Artiesten die de rest van het jaar in grote theaters en concertzelen spelen komen met tientallen tegelijk, ieder jaar meer dan honderd deelnemers, met in hun kielzog honderden mensen die hun optredens op deze lokatie willen meemaken.

Honderden mensen die een weekend naar het eiland komen op een moment dat de bezettingsgraad laag is en de leegstand groot. Mensen die een deel van het gat opvullen dat valt tussen Pinksteren en de zomervakantie.

Wij willen graag dat deze artiesten blijven komen. Wij willen er graag voor zorgen dat voormalig fort de Schans ieder jaar een week lang verandert in een echt theater, waar voorstellingen van hoge kwaliteit worden gegeven. Maar dat kunnen we niet zonder uw hulp.

Net als alle andere dingen, moet ook Festival Midzomerschans groeien om te blijven voortbestaan. We zijn inmiddels aan de zevende editie toe en het festival wordt zo groot, dat het nauwelijks meer vanuit liefhebberij te doen is. Er zijn teveel mensen bij betrokken, er is teveel geld mee gemoeid. Dat vraagt om een professionele benaderng.

Wat we daarvoor nodig hebben, is uw hulp. In de vorm van hand- en spandiensten, in de vorm van een financiële bijdrage en vooral in de vorm van mond-tot-mondreclame. Natuurlijk zijn we gebaat bij uw gift. Natuurlijk willen we graag dat u meebiedt op de veiling, Kornuit bent of op andere wijze uw naam aan Festival Midzomerschans verbindt. Maar wat we ook graag willen en heel hard nodig hebben, is draagvlak. En u kunt aan die goodwill bijdragen, zelfs zonder direct uw portefeuille te hoeven trekken.

Laten we afspreken dat u, als u zo dadelijk hier buiten stapt, in ieder geval één iemand enthousiast maakt. En dan in de loop van de volgende week nog één. Neem een flyer mee, een aanmeldingskaart voor de Kornuiten, help de statistieken van de website omhoog. Wordt onze vriend op Facebook, volg ons op Twitter. En vooral, praat over ons met uw buurman.

En schaam je nooit voor je enthousiasme.

Midzomerschans 2014

sponsorgifanimatie

 

 

Speciale voorstelling 
 nog onbekend
 

Zaterdagavondconcert 
21 juni vanaf 19.30 uur

"Carmen" van George Bizet

 

Festivalzondag
22 juni van 10.30 tot 18.00 uur

 

teezer

 

Inschrijven nieuwsbrief

Nieuwsbrief
  1. E-mailadres*
    Vul een geldig e-mailadres in
  2. Uw voornaam*
    Wat is uw voornaam?
  3. Achternaam*
    Wat is uw achternaam?

 Lees hier het meest recente nieuws.

Terugblik

Bekijk foto's van vorige jaren, en lees de recensies van de pers

 

een terugblik op 2013:

 

bekijk ook deze documentaire over het festival: