Nieuwsbrief januari 2014

Het is bijna zover: eind januari maken we op het Winterconcert van de Kornuiten de plannen voor het komend jaar bekend. De Kornuiten zijn mensen die het festival financieel ondersteunen en in ruil daarvoor krijgen zij als eersten te horen welke hoofdact er komt en welke opera op zaterdagavond. Daar hebben ze recht op. Maar direct na het Winterconcert helpen we via deze nieuwsbrief, Facebook en Twitter alle nieuwtjes de wereld in. We vragen dus nog even geduld (tenzij u natuurlijk besluit nog voor het Winterconcert Kornuit te worden (http://www.midzomerschans.nl/kornuiten)

Bij de nieuwe plannen hoort ook een nieuwe vorm van financiering. Daarover hopen we binnenkort meer te kunnen vertellen. Er moeten eerst nog wat puntjes op de i gezet worden. Wat we wel al kunnen onthullen, is dat we met meerdere festivals op het eiland een samenwerkingsverband zijn aangegaan in de vorm van Junimaand Cultuurmaand. Er wordt zelfs over gesproken om Waddenbreed samen te werken, dus ook met festivals op Vlieland, Ameland en Schiermonnikoog. En met de Horizontoer, die alle eilanden bezoekt.

Wat Festival Midzomerschans betreft, inmiddels hebben zich al enkele groepen en voorstellingen aangemeld. Waaronder de van oorsprong Franstalige voorstelling In Tegenstroom (http:// http://vimeo.com/49309899) van Odile Pinson, burlesk straattheater over twee modelburgers die de energiecrisis hekelen. Daarbij roepen ze de vraag op "Wat gebeurt er als vandaag een stroomstoring optreedt?" (zie het filmpje). Meer namen van voorstellingen volgen na het Winterconcert.

Het wordt weer een mooi festival.

Tot juni, tot Texel.

Pip Barnard
Klarina Combé

Midzomerschans 2014

sponsorgifanimatie

 

 

Speciale voorstelling 
 nog onbekend
 

Zaterdagavondconcert 
21 juni vanaf 19.30 uur

"Carmen" van George Bizet

 

Festivalzondag
22 juni van 10.30 tot 18.00 uur

 

teezer

 

Inschrijven nieuwsbrief

Nieuwsbrief
  1. E-mailadres*
    Vul een geldig e-mailadres in
  2. Uw voornaam*
    Wat is uw voornaam?
  3. Achternaam*
    Wat is uw achternaam?

 Lees hier het meest recente nieuws.

Terugblik

Bekijk foto's van vorige jaren, en lees de recensies van de pers

 

een terugblik op 2013:

 

bekijk ook deze documentaire over het festival: