Muziek en poëzie op Struûn

Zoals al eerder bekend gemaakt, is ook Festival Midzomerschans te vinden op het nieuwe festival Struûn Texel, dat in het weekend van 22 en 23 november wordt gehouden. De optredens van Festival Midzomerschans vinden plaats in de grote kerk van Den Burg, zaterdag tussen 15.00 en 18.00 uur.

Op het programma staat een fragment uit "Picasso in Holland" door theatergroep TiNaNiNaNi, dat eerder dit jaar te zien op het festival. Ook te zien (en te horen) is Stephan van den Eijnden van theatergroep Kataklump, die liederen brengt op teksten van onder meer Johnny van Doorn, Buddingh', Remco Campert en Slauerhoff. Op het moment is het nog niet helemaal duidelijk of de voorstelling "Van de straat" van Victor Posch doorgang kan vinden en ook het optreden van de Iraans-Nederlandse groep Shandiz is nog niet helemaal zeker. Wel zeker is de medewerking van de Texelse dichters Karin Beumkes en Roop.

Promotie
Op Struûn zijn ook medewerkers van ons promotieteam te vinden met meer informatie over het festival en de plannen voor 2014.

Aanmelden
Acts die mee willen werken aan de editie 2014 kunnen zich aanmelden via de website


* Lokatie


De afgelopen twee jaar is Festival Midzomerschans door storm en regen van fort De Schans verdreven. In overleg met onze tentenbouwers van TAPE werken we aan een oplossing om onder alle weersomstandigheden op het fort te kunnen blijven. We spreken nu over vijf podia, 200 vierkante meter stormvaste onderkomens. Volg de ontwikkelingen via de website


*Hoofdact

Buiten ons gebruikelijke (zeer gevarieerde) programma, willen we in 2014 een spectaculaire hoofdact engageren. Hierover zijn de besprekingen inmiddels gaande. De naam willen we bekend maken op het Winterconcert van de Kornuiten. Om de hoofdact en de stormvaste onderkomens mogelijk te maken, werken we momenteel aan een nieuwe vorm van financiering. Hierover later meer.


* Het hele jaar


Festival Midzomerschans is er niet alleen in juni, maar ook op andere momenten in het jaar. Zo waren we in september present tijdens Open Monumentendag en zijn we in november te vinden op Struûn. In januari volgt het Winterconcert voor de Kornuiten van de Schans en in maart de Uitmarkt op Willemsoord. Genoeg momenten dus om even langs te lopen en kennis te nemen van het nieuwe programma.


* Kornuiten

Kornuiten zijn mensen die het festival een warm hart toedragen. In ruil voor een financiële ondersteuning ontvangen zij kortingen, voorrechten en voordelen.

Midzomerschans 2014

sponsorgifanimatie

 

 

Speciale voorstelling 
 nog onbekend
 

Zaterdagavondconcert 
21 juni vanaf 19.30 uur

"Carmen" van George Bizet

 

Festivalzondag
22 juni van 10.30 tot 18.00 uur

 

teezer

 

Inschrijven nieuwsbrief

Nieuwsbrief
  1. E-mailadres*
    Vul een geldig e-mailadres in
  2. Uw voornaam*
    Wat is uw voornaam?
  3. Achternaam*
    Wat is uw achternaam?

 Lees hier het meest recente nieuws.

Terugblik

Bekijk foto's van vorige jaren, en lees de recensies van de pers

 

een terugblik op 2013:

 

bekijk ook deze documentaire over het festival: