Nieuwsbrief nr. 12, januari 2013

Het is altijd een spannend moment, maar de inschrijving voor 2013 is geopend. Musici en artiesten, theatermakers, dansers en dichters worden van harte uitgenodigd zich aan te melden voor Festival Midzomerschans, dat op 22 en 23 juni zal worden gehouden. Dit jaar niet alleen op voormalig fort de Schans, maar ook op diverse andere lokaties, waaronder Kaap Skil, waar we vorig jaar zo goed werden ontvangen. Aan de opzet is verder niet veel veranderd. Festival Midzomerschans is nog steeds het Festival van de Vele Mogelijkheden, waar Alle Ruimte is voor Nieuw Ideeën. Het thema van 2013 is "Wind en water', waarmee we aansluiten bij Sail, dat in dezelfde week wordt gehouden.


Net als andere jaren vergoeden we de reiskosten van onze deelnemers en bieden we een uitstekende catering. Deze is dit jaar zelfs uitgebreid met een ontbijt/brunch op de zondagochtend. Daarnaast zijn alle deelnemers welkom op de uitvoering van de opera Die Zauberflöte, op zaterdagavond. Wij zorgen - desgewenst en in overleg - voor slaapgelegenheid. Inschrijven kan direct via het formulier op www.midzomerschans.nl/deelnemer-worden. Stuurt u deze nieuwsbrief vooral door naar mensen van wie u denkt dat ze kunnen meehelpen van Festival Midzomerschans een nog groter feest te maken (dat kan via de link onderaan deze pagina). Het laatste nieuws over het festival is steeds te lezen op onze website en op onze Facebookpagina. Of volg ons via Twitter voor de meest actuele meldingen.


Want hoewel juni nog ver weg lijkt, is er nog heel wat te doen en lijken we altijd weer tijd tekort te komen. Dus naast deelnemers, publiek, sponsors en vrijwilligers, zijn we ook nog op zoek naar beleidsmedewerkers en mensen voor de administratieve ondersteuning. Daarvoor hebben we geen formulier, maar aanmelden kan gewoon via e-mail.


In ieder geval hopen we elk van u in juni weer te ontmoeten.


met vriendelijke groet,

Pip Barnard Klarina Combé

 ** Meer lokaties

 Festival Midzomerschans vindt dit jaar niet alleen op voormalig fort de Schans plaats, maar op nog twee (of zelfs drie) andere lokaties. Dit heeft niet alleen met de groei van het festival te maken, maar ook met de weersomstandigheden, die zich de afgelopen jaren erg onvoorspelbaar hebben getoond. De eerste extra lokatie is niet helemaal nieuw, Kaap Skil, museum voor jutters en zeelui, waar we vorig jaar zo gastvrij zijn onthaald. Daar vindt zaterdagavond het Vooravondconcert plaats en zijn zondag diverse optredens te zien. Wij dachten daar in verband met de ondergrond vooral ruimte in te richten voor dansvoorstellingen. Een tweede lokatie is herberg De Zeven Provinciën. Daar richten we een podium in waar de nadruk ligt op (jazz)muziek. En dan zijn we nog in gesprek over de RK-kerk van Oudeschild, die het rondje mooi compleet zou maken. Daar zou klassieke muziek en poëzie mooi op zijn plaats zijn. Deelnemers kunnen op het inschrijfformulier hun voorkeur voor een van de lokaties aangeven. Wij zorgen voor transport.

** Foto-, film- en vliegerwedstrijd

Aan de hand van het thema, "Wind en water", wordt ook dit jaar een fotowedstrijd gehouden. De details hierover komen binnenkort beschikbaar via de website. Naast foto's, die vorig jaar een groot succes bleken, willen we dit jaar ook een filmwedstrijd houden. Ook hiervan moeten de details nog uitgewerkt worden, maar we willen filmers nu vast oproepen na te denken over hun invulling van het thema "Wind en water". Voor de jeugd houden we - passend in het thema - op zaterdagmiddag een vliegerwedstrijd op de Lunette, het onlangs opgeknapte nevenfort van de Schans, net buiten Oudeschild, dat eveneens eigendom is van Natuurmonumenten.

** Vliegende Hollander

Met ons thema voor 2013, "Wind en water", sluiten we aan bij Sail Den Helder, dat in dezelfde week plaatsvindt. Deze samenwerking zal waarschijnlijk leiden tot een extra voorstelling op woensdagavond 19 juni, maar hierover worden de details nog nader bekend gemaakt. Wel bieden we dit jaar extra ruimte aan voorstellingen die zich baseren op de legende van de Vliegende Hollander. Dit van oorsprong Engelse verhaal, over de vervloekte kapitein Van der Decken, heeft al menig componist en theatermaker geïnspireerd en wij hopen hem tijdens Festival Midzomerschans bij enkele voorstellingen tegen te komen. We hebben de beschikking over enkele stukken over de Vliegende Hollander, waardoor we bijvoorbeeld plek hebben voor een pianist, folkzangers en een harmoniumspeler.

 ** Kornuiten

Nieuw dit jaar - met het oog op de toekomst en de continuïteit - is de compagnie van de Kornuiten van de Schans. Dit zijn mensen die Festival Midzomerschans een warm hart toedragen en financieel ondersteunen. Mensen die lid worden van deze exclusieve club, krijgen niet alleen gratis toegang tot alle voorstellingen en een VIP-behandeling tijdens het festival, maar ook krijgen ze een in de winter een Winterconcert aangeboden en in voor- en najaar een lezing of excursie naar een bevriend fort of museum. Kornuiten kunnen zich via de website online aanmelden. Dat geldt ook voor eventuele sponsors, die we allerlei voordelen bieden, van gratis toegangskaartjes tot het sponsoren van een heel podium. Alle informatie hierover is te vinden op de website.

Midzomerschans 2014

sponsorgifanimatie

 

 

Speciale voorstelling 
 nog onbekend
 

Zaterdagavondconcert 
21 juni vanaf 19.30 uur

"Carmen" van George Bizet

 

Festivalzondag
22 juni van 10.30 tot 18.00 uur

 

teezer

 

Inschrijven nieuwsbrief

Nieuwsbrief
  1. E-mailadres*
    Vul een geldig e-mailadres in
  2. Uw voornaam*
    Wat is uw voornaam?
  3. Achternaam*
    Wat is uw achternaam?

 Lees hier het meest recente nieuws.

Terugblik

Bekijk foto's van vorige jaren, en lees de recensies van de pers

 

een terugblik op 2013:

 

bekijk ook deze documentaire over het festival: