Programmawijzigingen

Bij een festival met ruim 120 deelnemers, die goed zijn voor 43 voorstellingen, zijn wijzigingen onvermijdelijk. Tot nu toe valt het mee en zijn er twee wijzigen te melden.

 

Theatergroep Troubamour brengt niet de voorstelling "Inpakken en wegwezen", maar "Prins gezocht", die ook vorig jaar te zien was.

 

Catalijne Janssen moet verstek laten gaan, maar dankzij de goede samenwerking met Synergy for Music valt er geen gat in het programma. Op het laatste moment bleek de Amsterdams formatie Maggie and the Jar ruimte te hebben om een dagje Texel aan te doen. De groep brengt rock en blues in de traditie van zowel Led Zeppelin als Skunk Anansie en is te horen op podium 5, om 12.45 en 15.30 uur.

 

maggieandthejar

Win gratis toegang

De komende weken worden op Facebook en Twitter acties gevoerd waarbij gratis toegangskaarten zijn te winnen.

like us and win

De acties zijn steeds een week geldig, van maandag tot maandag. Direct na afloop wordt een winnaar bekend gemaakt en een nieuwe actie gestart. De te winnen kaartjes zijn geldig voor het festival op zondag 22 juni, tenzij anders vermeld.

Pers

De Texelse Courant schreef uitgebreid over het Winterconcert en het programma van 2014. Zie pers.

Oproep

Met deze woorden werd het Winterconcert voor de Kornuiten afgesloten:

Op Texel hebben we alles. Zee en zon en strand en duinen en natuur en cultuur en geschiedenis en cultuurhistorie. En bijna nergens komt dat zo mooi samen als in het gebied tussen de Hogeberg en de Waddenzee, in de wandelgangen wel de Gouden Driehoek genoemd. Daar ligt de geschiedenis metersdik op het cultuurlandschap en staan zeventiende-eeuwse buitenhuizen broederlijk naar moderne boerenbedrijven.

Lees meer...

Nieuwsbrief januari 2014

Het is bijna zover: eind januari maken we op het Winterconcert van de Kornuiten de plannen voor het komend jaar bekend. De Kornuiten zijn mensen die het festival financieel ondersteunen en in ruil daarvoor krijgen zij als eersten te horen welke hoofdact er komt en welke opera op zaterdagavond. Daar hebben ze recht op. Maar direct na het Winterconcert helpen we via deze nieuwsbrief, Facebook en Twitter alle nieuwtjes de wereld in. We vragen dus nog even geduld (tenzij u natuurlijk besluit nog voor het Winterconcert Kornuit te worden (http://www.midzomerschans.nl/kornuiten)

Lees meer...

Voorwaarden voor deelname

Hoewel de strekking in grote lijnen hetzelfde blijft, veranderen er ieder jaar wel een paar kleine dingetjes in de voorwaarden voor deelnemers. Mensen die zich willen aanmelden, doen er dan ook goed aan even de tijd te nemen de voorwaarden voor 2014 door te nemen. Ze zijn hier te vinden.

Muziek en poëzie op Struûn

Zoals al eerder bekend gemaakt, is ook Festival Midzomerschans te vinden op het nieuwe festival Struûn Texel, dat in het weekend van 22 en 23 november wordt gehouden. De optredens van Festival Midzomerschans vinden plaats in de grote kerk van Den Burg, zaterdag tussen 15.00 en 18.00 uur.

Lees meer...

Vragenlijst evenementenloket

In de aanloop naar de oprichting van een evenementenloket voor Texel vragen we organisaties van evenementen onderstaand formulier in te vullen.

Lees meer...

Midzomerschans 2014

sponsorgifanimatie

 

 

Speciale voorstelling 
 nog onbekend
 

Zaterdagavondconcert 
21 juni vanaf 19.30 uur

"Carmen" van George Bizet

 

Festivalzondag
22 juni van 10.30 tot 18.00 uur

 

teezer

 

Inschrijven nieuwsbrief

Nieuwsbrief
  1. E-mailadres*
    Vul een geldig e-mailadres in
  2. Uw voornaam*
    Wat is uw voornaam?
  3. Achternaam*
    Wat is uw achternaam?

 Lees hier het meest recente nieuws.

Terugblik

Bekijk foto's van vorige jaren, en lees de recensies van de pers

 

een terugblik op 2013:

 

bekijk ook deze documentaire over het festival: