Voorwaarden voor deelname

(versie 2014)

 

Deelnemers doen er goed aan onderstaande voorwaarden door te lezen.

Neem bij vragen altijd eerst contact op met de organisatie.

Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Festival Midzomerschans is een kleinschalig festival op een plek vol geschiedenis, waar je je gezin en je vrienden mee naar toe wilt nemen.

Waar en wanneer

Festival Midzomerschans vindt in 2014 plaats op zondag 22 juni, van 10.30 tot 18.00 uur op voormalig fort De Schans nabij Oudeschild op Texel.

Het Vooravondconcert wordt gehouden op zaterdag 21 juni, vanaf 19.30 uur.

Voor wie

Deelname aan Festival Midzomerschans staat open voor kunstenaars en artiesten uit alle disciplines. We bieden een podium aan muziek en zang, toneel en theater, dans, literatuur, poëzie en beeldende kunst. Ook wie nog een andere kunstvorm beoefent, is welkom.

Aanmelden kan via het formulier op de website.

Wat we bieden

Deelnemers aan Festival Midzomerschans krijgen een uitstekende catering, bestaande uit (naar behoefte) een maaltijd op zaterdagavond, een ontbijt en lunch op zondag en een maaltijd na afloop.

Alle deelnemers zijn uitgenodigd voor het Vooravondconcert op zaterdag 21 juni. In samenwerking met Hojotoho Zangstudio wordt ook in 2014 een operauitvoering aangeboden.

De festivalorganisatie draagt desgewenst zorg voor vervoer van en naar de veerhaven. Voor de nacht van zaterdag op zondag heeft de organisatie slaapplaatsen beschikbaar.

Deelnemers aan Festival Midzomerschans kunnen hun reiskosten vergoed krijgen vanaf elke plaats in Nederland.

Wat we vragen

Van de deelnemers worden (in overleg en afhankelijk van de soort voorstelling) een of meer optredens van maximaal ongeveer een half uur verwacht.

Met beeldend kunstenaars gaan we graag in overleg over de mogelijkheden.

Tijden en plaatsen

Op De Schans zijn meerdere podia beschikbaar. Aan de hand van de aanmeldingen en in overleg met de deelnemers wordt een indeling gemaakt. Een definitief programma is ruim van tevoren beschikbaar.

De podia worden zoveel mogelijk thematisch ingedeeld. Zo is er een podium voor muziek en zang, een podium voor toneel en theater en een podium voor schrijvers, dichters en sprookjesvertellers.

Faciliteiten en logistiek

Op het terrein is geen electriciteit aanwezig. De ruimte om met grote decorstukken te manoeuvreren, is beperkt.

Op het terrein zijn geen auto’s toegestaan.

De ondergrond van het festivalterrein is niet verhard, de voorstellingen worden op gras gespeeld.

Op enkele podia zijn beperkt mogelijkheden voor geluidsversterking.

Fort De Schans is eigendom van Natuurmonumenten. Het terrein dient netjes achtergelaten te worden.

Open vuur is op het festivalterrein niet toegestaan.

Programma

Aan de hand van de aanmeldingen en in overleg met de deelnemers wordt een programma samengesteld. Deelnemers wordt gevraagd zich zoveel mogelijk aan dit programma te houden.

Voor bezoekers is een programmaboekje beschikbaar met tijden en plaatsen. In verband met productietijd en promotie dient materiaal voor dit programmaboekje tijdig te worden aangeleverd.

Vergoedingen

Deelnemers aan Festival Midzomerschans ontvangen een reiskostenvergoeding en een gratis overtocht met veerdienst TESO. Daarnaast ontvangen ze consumptiebonnen, een ontbijt, een lunch en een diner na afloop. Desgewenst is ook zaterdagavond een maaltijd beschikbaar.

Ook de voorstelling op zaterdagavond is bedoeld als tegemoetkoming voor de deelnemers. Voor mensen die deze voorstelling willen bijwonen, is een beperkt aantal slaapplaatsen beschikbaar.

Verkooppunt

Op het terrein is een winkel ingericht waar vrijwilligers zorg dragen voor de verkoop van materiaal van de deelnemers. Schrijvers die boeken willen verkopen en musici die CD’s hebben aan te bieden, kunnen dit via dit verkooppunt regelen. Ook beeldend kunstenaars kunnen hier hun te verkopen producten onderbrengen. Op andere plaatsen op het terrein is de verkoop van deze materialen om vergunningtechnische redenen niet toegestaan. Er wordt geen commissie berekend en in de winkel is ook plaats voor posters, flyers, visitekaartjes en ander promotiemateriaal.

Zaterdagavond

De operavoorstelling op zaterdagavond begint om 19.30 uur. Deelnemers hebben gratis toegang. Deze voorstelling is mede bedoeld om deelnemers kennis te laten maken met elkaar en met het terrein. Voor mensen die deze voorstelling willen bijwonen, is een beperkt aantal slaapplaatsen beschikbaar. In de loop der jaren heeft deze voorstelling een steeds groter reüniegehalte gekregen.

Overnachten

De organisatie van de Midzomerschans heeft een beperkt aantal slaapplaatsen beschikbaar voor deelnemers. Mensen die hiervan gebruik willen maken, dienen dit op voorhand bekend te maken.

Opbouwen en afbreken

Deelnemers kunnen vanaf donderdag 19 juni elke dag op het terrein terecht voor het opbouwen van hun voorstelling. Daarbij dienen de aanwijzingen van de organisatie gevolgd te worden. Houd er bij het opbouwen rekening mee dat er op het terrein geen elektriciteit beschikbaar is en dat er geen ruimte is voor het manoeuvreren met grote (decor)stukken. Auto’s zijn op het terrein niet toegestaan.

Om ook de laatste bezoekers in de gelegenheid te stellen alles te zien, dient al het materiaal tot het einde van de manifestatie te blijven staan. Afbreken kan dus pas op zondag 22 juni na 18.00 uur (of zoveel eerder als de organisatie aangeeft).

Bereikbaarheid

De Schans is gelegen op ongeveer 7 km van de veerhaven en is goed met de auto te bereiken. Beter is het nog vanaf de veerhaven lijn 827 van Connexxion te nemen, in de richting van Oudeschild. De chauffeurs stoppen op een speciale halte vlakbij het festivalterrein (halte Midzomerschans/Schansweg). Eventueel kan de organisatie zorg dragen voor vervoer van en naar de veerhaven. De veerboot tussen Den Helder en Texel vaart van 6.30 tot 21.30 uur.

Catering

Alle deelnemers krijgen consumptiebonnen voor koffie, thee en lunch. Zowel na afloop van het festival op zondag als voorafgaand aan het Vooravondconcert op zaterdag wordt de mogelijkheid voor een maaltijd geboden. Het festival duurt zondag tot 18.00 uur, daarna is er nog ruimschoots tijd voor het halen van de veerboot (de laatste boot vertrekt om 21.00 uur).

Introducés

De entreeprijs voor de Midzomerschans is vastgesteld op €8,50 (inclusief een bijdrage aan Natuurmonumenten voor gebruik van het terrein). Deelnemers hebben gratis toegang. Daarnaast kunnen zij een extra toegangskaart krijgen voor een introducé.

Introducés die gebruik willen maken van één van de maaltijden, betalen daarvoor €7,50 per maaltijd. In verband met de voorbereidingen dienen zij van tevoren zijn aangemeld. Hiervoor is ruimte op het aanmeldingsformulier.

Vragen?

Neem bij vragen altijd contact op met de organisatie. Dit kan het beste via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Midzomerschans 2014

sponsorgifanimatie

 

 

Speciale voorstelling 
 nog onbekend
 

Zaterdagavondconcert 
21 juni vanaf 19.30 uur

"Carmen" van George Bizet

 

Festivalzondag
22 juni van 10.30 tot 18.00 uur

 

teezer

 

Inschrijven nieuwsbrief

Nieuwsbrief
  1. E-mailadres*
    Vul een geldig e-mailadres in
  2. Uw voornaam*
    Wat is uw voornaam?
  3. Achternaam*
    Wat is uw achternaam?

 Lees hier het meest recente nieuws.

Terugblik

Bekijk foto's van vorige jaren, en lees de recensies van de pers

 

een terugblik op 2013:

 

bekijk ook deze documentaire over het festival: